Matematik

Parabels forskrift ud fra længden

02. marts 2012 af boxx0726 (Slettet)

hej.

Jeg sidder med en opgave hvor jeg har fundet en parabels længde med ligningen 

L_{ab} = int{a}{b}(sqrt(1+(f'(x))^2))dx

længden af parablen bliver så forøget med 0.1 % til for ekspempel 100.

hvordan / hvis kan jeg så finde frem til parablens forskrift ved at indsætte min længde i ligningen

100 = int{50}{0}(sqrt(1+(f'(x))^2))dx

på forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2012 af nielsenHTX

prøv lige at srkive hele opgaven. fx. hvor kommer din grænse fra?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2012 af SuneChr

Jeg kan give dig nogle integraler, som du kan arbejde videre med.

Lad     X = a + bx + cx    q = 4ac - b2      k =  4c / q      (Der er både stort X og lille x)

∫√X dx = ((2cx + b)·√X) / (4c)   +  (1 / (2k))· ∫ (dx / √X)

∫ (dx / √X)  =  (1 / √c)·ln(2·√(c·X) + 2cx + b)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2012 af SuneChr

Der findes glimrende numeriske integral kalkulatorer på nettet, hvor man indtaster intervallet, man ønsker buen skal spænde over, og direkte indtastning af kvadratroden under integraltegnet.

Omvendt, kan du ikke uden videre få en funktionsforskrift, ved at kende buens længde.

Men du kan, for en given funktion, indtaste forskellige variable og konstruere en tabel over korresponderende værdier.

Ved at indtegne kurven, kan man måske få en fornemmelse af funktionsforskriften. Kan også prøve nogle typer af regression.

Hvad er forskriften for den parabel, du skal finde buelængden på, før buelængden forøges med 0,1% ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2012 af SuneChr

#  0

Når f1(x) = A1x2 er længden af buen, der spænder over intervallet [0 ; 50] lig med  (100 / 1,001) . Hvad er da A1 ?

Dernæst

Når f2(x) = A2x2 er længden af buen, der spænder over intervallet [0 ; 50] lig med  100 . Hvad er da A2 ?

Er det denne opgave du stiller?  Og vil gerne have en forskrift for A som funktion af buelængden over [0 ; 50]  ?

Genlæs også # 3.

Hvad har du evt. af øvrige facts?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2012 af SuneChr

Hedder funktionen  f1(x) = 0,032646·x2    er buelængden for f1 over intervallet [0 ; 50]       99,8997

Hedder funktionen  f2(x) = 0,032692·x   er buelængden for fover intervallet [0 ; 50]       99,9993

Altså er buelængden øget med 0,1%  når koefficienten til x2 er øget med 0,14% . (med en vis afrundingsusikkerhed). 


Skriv et svar til: Parabels forskrift ud fra længden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.