Kemi

organisk kemi

02. marts 2012 af Anibas92 (Slettet)

Hej kemigenier

Jeg er gået lidt istå med en opgave håber der er nogle der kan hjælpe. Jeg har regnet a,b og c, men d driller mig lidt.

Ved stuetemperaturen vil addition af dibrom til buta-1,3-dien hovedsagelig ske de to endestillede carbonatomer. Samtidig dannes der en dobbeltbinding mellem carbonatom nummer to og tre. 

d) Beregn massen af den mængde dibrom, der skal anvendes til fuldstændig bromering af 8,50 g buta-1,3-dien.
 

-For at beregne massen af den mængde dibrom, der skal anvendes ved fuldstændig bromering af buta-1,3-dien beregnes først stofmængden for butan.

n=m/M 
M(C4 H10 )=(4·12,011 g/mol)+(10·1,008 g/mol)= 58,124g/mol
n(C4 H10 )=(8,50 g)/(58,124 g/mol)= 0,1462 mol
m=n·M
m(C4 H10 )=0,146mol·58,124 g/mol= 8,4977 g

Er der nogle der kan hjælpe mig videre?

 

 

 

 


Svar #1
02. marts 2012 af Anibas92 (Slettet)

Det er noget med at jeg skal gange med 2 stofmængden, pga. Br2?


Svar #2
02. marts 2012 af Anibas92 (Slettet)

slet ikke nogle der kan give t lille hint?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2012 af mathon

  M(C4H6) = sum({4,6}*{12.011,1.0079}) g/mol = 54,0914 g/mol
  M(Br2) = sum({2}*{79.904}) g/mol = 159,808 g/mol

                   

                                                               C4H6     +    Br2   --->   C4H6Br2
ækvivalente stofmængder i mol:                          1               1
ækvivalente stofmængder i g:                       54,0914     159,808
                                                               8,50             x

forholdsberegning
                                                              x / (159,808 g) = 8,50 / 54,0914 = 0,157141

                                                              x = 0,157141 · (159,808 g) = 25,1125 g
 


Svar #4
03. marts 2012 af Anibas92 (Slettet)

nåh på den måde, super tusiden tak ;)


Skriv et svar til: organisk kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.