Matematik

Find forskrift for en fkt. der går gennem 2 punkter

03. marts 2012 af andreassickolesen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opg.-formulering:

Find forskriften for den fkt. f(x), der går gennem punkterne (0,4) og (2,2).

Find skæringspunktet mellem funktionerne f(x) og g(x)= 3x+5

 

Jeg vil gerne have hjælp til at finde forskriften.


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. marts 2012 af Salihu (Slettet)

du skal findde forskriften for en lineær funktion af formen

                  y = a*x+b

hvor

                  a = Δy/Δx =(2-4)/(2-0) = -2/2 = -1

og

                  b = y = 4      når x = 0

du får

                  y = -x+4

skæringspunkter: f(x) = g(x) - isoler x


Skriv et svar til: Find forskrift for en fkt. der går gennem 2 punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.