Matematik

Overfladeareal udtryk ved x og h

03. marts 2012 af CeciliaBech (Slettet) - Niveau: B-niveau

Min opgave lyder følgende:

En kasse har kvadratisk bund med sidelængden x, og højden af kassen er h. Kassen har et cirkulært hul i låget med en diameter på 0,8x

Bestem kassens overfladeareal udtrykt ved x og h

Jeg har ingen idé om, hvordan jeg skal gøre dette...


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Kassens overflade består af 6 rektangler, hvor der er skåret et cirkulært hul i det ene rektangel. Beregn det samlede areal af de seks rektangler, og træk arealet af det cirkulære hul fra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2012 af Jellefar (Slettet)

overfladeareal = 0,743x2 + 4xh


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke helt korrekt

A = 4xh + 2x2 -π·(0,4x)2


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2012 af Jellefar (Slettet)

Så må det være:

overfladeareal = 0,1,497x2 + 4xh

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er

A = 4xh + (2 - 0,16·π)·x2


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2012 af sdeptl11 (Slettet)

#5

hvorfra får du de + (2 - 0,16·π)·x2


Skriv et svar til: Overfladeareal udtryk ved x og h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.