Matematik

Ligninger hjælpppp

03. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har et par lininger, som jeg ikke kan løse. 

Ligningerne:

Forkort udtrykket. 

a. 4a · 3 + 2(6a -5) = ??  

b. 5(x + 3x - 12 - 2x) = ???

c. 7(4y + 6) - 8(7 - y) = ???

 

Gang ind i parentesen. 

a. 5(2 · 2 - x + 4) = ??

b. -3y(3y - 7) = ???

c. 6a(4 - 7a) = ??

 

Håber i kan hjælpe mig med disse ligninger. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke tale om ligninger, men om udtryk, der skal reduceres. Gang ind i parenteserne og reducer.


Svar #2
03. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Jeg aner slet ikke hvordan jeg skal gøre det, fordi det er længe siden vi har lavet det der...


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så må du jo se tilbage i din bog og dine noter og repetere emnet.

Man ganger en flerleddet størrelse med et tal ved at gange hvert led i størrelsen med tallet.

En plusparentes kan hæves uden videre. En minusparentes hæves ved at ændre fortegn på hvert led inde i parentesen.


Svar #4
03. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Jov okay, men jeg har lavet dem nu.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

- Så var det alligevel nemmere at lave dem selv . . . 

;-)


Svar #6
03. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Ja det var, det bare fordi jeg var i tvivl :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. marts 2012 af mette48 (Slettet)

Fremover bør du forsåge at løse opgaverne selv inden du beder om hjælp.

Dit sidste indlæg tyder mest på at du godt kunne løse opgaverne men det var nemmere at få en anden til det. Troede du.


Skriv et svar til: Ligninger hjælpppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.