Kemi

Hjælp :)

03. marts 2012 af AFG-Z (Slettet)

Hej , håber du kan hjælpe har virkelig brug for en hjælpende hånd :)

Jeg skal bestemme en opgave (ikke en hjemmeopgave), men ved ikke hvor jeg skal starte fra, håber du kan hjælpe.

1,420 g af en organisk forbindelse analyseres til at indeholde 0,696 g C, 0,039 g H
og 0,685 g Cl.
a) Bestem forbindelsens empiriske formel.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2012 af mathon

   stofmængdeforholdet
                                              C : H : Cl    = {.696,.039,.685} / {12.011,1.0079,35.453} =
                                                                     {.057947,.038694,.019321}   som forkortes med .019321
hvilket giver
                                                                     {.057947,.038694,.019321}/.019321 =

                                                                     {2.999,2.00,1} ≈ {3,2,1}

dvs
                den empiriske formel                     
                                                                     C3H2Cl


Svar #2
03. marts 2012 af AFG-Z (Slettet)

Hvorfor dividere du den med Cl? hvorfor lige den og ikke en af de andre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2012 af mathon

                       fordi det er den mindste og derfor giver så godt som hele tal


Svar #4
04. marts 2012 af AFG-Z (Slettet)

Men er så C3H2Cl det samme som CH3H2Cl ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2012 af mathon

                    Nej


Svar #6
04. marts 2012 af AFG-Z (Slettet)

Okay så kan dit regne stykke ikke passe . eller skal jeg regne videre ud?


Skriv et svar til: Hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.