Matematik

Find P

04. marts 2012 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der ved, hvordan jeg finder p i denne opgave?

 

Linjen gennem (2,3) og (-7,p) har hældningskoefficienten-3.

Bestem p.Opskriv derefter en forskrift for funktionen.

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2012 af NejTilSvampe

a = Δy / Δx

-3 = (3 - p) / (2 + 7)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2012 af SuneChr

(3 - p) / ( 2 - ( - 7) )  =  - 3   Find p  og  benyt derefter forskriften   y = ax + b til at finde b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2012 af klimasven (Slettet)

Din x-værdi har ændret sig 9 dvs din y-værdi ændrer sig -27. Derfor  må p være 30.

Hvis din x-værdi i det første punkt  falder med 2 vokser y-værdien med 6 dvs b=9


Svar #4
04. marts 2012 af zaidihassan (Slettet)

Tak for jeres svar, men jeg forstår det stadig ikke helt.....

Jeg har brug for en formel af en slags, som jeg kan sætte tallene ind i ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2012 af mathon

skrevet
                    y - yo = -3(x- xo)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2012 af SuneChr

# 4 og til mange, mange andre:   Nej, forståelsen vil   a l d r i g   indfinde sig, når man kun har en færdig formel at støtte sig til. Forståelsen kommer først, når man   s e l v   bliver i stand til at udlede formlen. Det, at sætte tal ind i en formel, kan enhver på under C-niveau finde ud af. Men bevar's, jeg har bestået eksamen og skal sikkert ikke op en gang til.

At resonere som # 3 bliver man klog af.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. marts 2012 af NejTilSvampe

#4 - du skal lære at løse ligninger, bum. Specielt sådan nogle lette nogle som vi har stillet dig her.

Men hvis du absolut vil have en formel så brug den i #5 - lidt omskrevet:

p = a(xp - x0) + y0

Det kommer desværre bare ikke til at hjælpe dig idet at du skal kunne forklare din lærer hvor du har formlen fra - og til det skal du kunne løse ligninger - so back to square one.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. marts 2012 af mathon

 

                    y - yo = -3(x - xo)             som ved indsættelse af (2,3)
giver
                    y - 3 = -3(x - 2)

                    y = -3x + 6 + 3

                    y = -3x + 9                      som ved indsættelse af (-7,p)
giver
                    p = -3·(-7) + 9

                    p = 30

 


Skriv et svar til: Find P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.