Fysik

Finde trykket p i beholder 2

04. marts 2012 af Haslund94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

De to viste beholdere indeholder idealgasser, og temperaturen i de to beholdere er ens.
Hvad er trykket i beholder 2?

Beholder 1: n=8 mol    V=6 liter   p=6 atm

Beholder 2: n=4 mol    V=2 liter  p= ?

Er i tivl om hvilke formler jeg skal benytte til dette, men tror det har noget med idealgasligningen at gøre. Er dog også meget i tvivl om hvilke enheder der skal på de forskellige ting.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2012 af Enhver (Slettet)

Ja, du skal bruge idealgasligningen     p·V = n·R·T

Dine enheder er rigtige.   Gaskonstanten  R = 0.0821 L·atm·mol-1·K-1

Beregn først temperaturen ud fra oplysningerne i 1    

                      T = (p·V) / (n·R) = (6 atm · 6 L) / (8 mol · 0.0821 L·atm·mol-1·K-1) = ?

Herefter kan du beregne trykket i beholder 2. Igen med idealgasligningen.  


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2012 af mathon

                            P2·V2 = n2·(R·T)
                            P1·V1 = n1·(R·T)              hvoraf ved division

 
                            (P2·V2) / (P1·V1) = n2 / n1

                            (P2·(2 L)) / ((6 atm)·(6 L)) = (4 mol) / (8 mol)

                            P2 / (18 atm) = (1/2)

                            P2 = (1/2) · (18 atm)

                            P2 = 9 atm


Svar #3
04. marts 2012 af Haslund94 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen. det sætter jeg stor pris på! :-)


Skriv et svar til: Finde trykket p i beholder 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.