Matematik

et kvadrat

04. marts 2012 af larsenmax (Slettet) - Niveau: A-niveau

                                                                                           -1             3
I et koordinatsystem i rummet er der givet vektorerne a =  4  og b = 0
                                                                                            1              3 

Gør rede for at a og b udspænder et kvadrat.

er helt gået i stå med denne opgave... nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Mener du

a = (-1 ; 4 ; 1) og b = (3 ; 0 ; 3)   ?

Vis, at |a| = |b|, og at ab = 0 .


Svar #2
04. marts 2012 af larsenmax (Slettet)

altså a • b giver 0, men |a| = |b| stemmer ikke rigtigt!?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, de to vektorer har da samme længde. Det eftervises ved udregning.

(-1)2 + 42 + 12 = 32 + 02 + 32


Svar #4
04. marts 2012 af larsenmax (Slettet)

Jeg har et spørgsmål mere, som jeg også meget gerne vil have hjælp til:

- Bestem de koordinatsæt, som c skal have, når c sammen med a og b udspænder en terning.


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn så

c = ± a × b / |b|


Skriv et svar til: et kvadrat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.