Kemi

mængdeberegning

04. marts 2012 af rulu (Slettet)

Hvor mange L opløsning kan man få, når:


1. Der fremstilles en 0,02 M opløsning af 19 g FeCl2.


2. Der fremstilles en 0,25 M opløsning af 140 g Na2CO3.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2012 af WHiP (Slettet)

M=mol/L.

Udregn hvor mange mol du har ved 19g FeCl2 og 140g Na2CO3. Herefter kan du dividere koncentrationen med de mol du har beregnet. Herefter siger du x-1 for at omskrive fra pr. L til L.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2012 af mathon

"værktøj"
                   M(FeCl2) = sum({1,2}*{55.847,35.453}) g/mol = 126.753 g/mol

                              n(FeCl2) = m / M = (19 g) / (126.753 g/mol) = 0,149898 mol

 

                   M(Na2CO3) = sum({2,1,3}*{22.990,12.011,15.999}) g/mol = 105,988 g/mol

                              n(Na2CO3) = m / M = (140 g) / (105,988 g/mol) = 1,3209 mol


Skriv et svar til: mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.