Kemi

elendig til kemi hjælp

04. marts 2012 af rulu (Slettet)

Hvad bliver opløsningens koncentration, når:

1. 27 g Ba(NO3)2 opløses i vand og der fortyndes til 325 mL.

2. 4 L magnesiumiodidopløsning indeholder 162 g MgI2.

help:(


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2012 af WHiP (Slettet)

1. Omregn mL til L. Udregn hvor mange mol Ba(NO3)2 du har når du har 27g. Herefter er koncentrationen givet ved mol/L.

2. Det samme som 1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2012 af mathon

  "værktøj":

    M(Ba(NO3)2) = M(BaN2O6) = sum{1,2,6}*{137.33,14.007,15.999}) = 261,338 g/mol

               n(Ba(NO3)2) = m / M = (27 g) / (261,338 g/mol) = 0,103314 mol

 

       M(MgI2) = sum{1,2}*{24.305,126.90}) g/mol = 278,105 g/mol   

               n(MgI2) = m / M = (162 g) / (278,105 g/mol) = 0,582514 mol

 


Skriv et svar til: elendig til kemi hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.