Matematik

Ligning

05. marts 2012 af prutprut (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

er dette en andengradsligning ?

2*(x+1)*(x-3)=0

Hvordan ganger man ind i paranteserne?

den første parantes skal man vel gange 2 ind i, men hvad gør man med den næste?

håber på lidt hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2012 af peter lind

Det er godt nok en andengradsligning; men du løser den nemmest ved at bruge 0 reglen: hvis et produkt af faktorer er 0 er mindst en af faktorerne 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2012 af Anxyous (Slettet)

#0:

Som du selv siger, ganger du først 2 ind i den ene parentes: 2(x+1)*(x-3) = 0 = (2x + 2)*(x - 3).

Dernæst ganger du først 2x fra den første parentes ind i den anden parentes, og derefter gør du det samme med 2:

(2x + 2)*(x - 3) = 2*(2x*x - 2x*3) = 2*(2x2 - 6x) = 4x2 - 12x = 0

Du kan dog springe alt dette over, hvis du i stedet benytter nulregelen, som siger, at hvis et produkt er lig 0, er én eller flere af faktorerne lig 0. Så får du to ligninger, x + 1 = 0 og x - 3 = 0. Løs dem.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.