Dansk

Skal holde Tale, hvilket emne skal jeg vælge?

05. marts 2012 af Pinkeyyy - Niveau: A-niveau

Jeg har en stor frygt for at skulle holde taler.

Vi må selv vælge hvilke emne vi vil tale om, men der skal være indledning, argumentationer, og afsluting, hvilket emne skal jeg vælge, og hvilke argumentationer skal jeg have? Please hjælp mig, det ville betyde meget for mig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2012 af xLHF (Slettet)

Hvis jeg var dig ville jeg vælge et emne der betød meget for mig, da det på denne måde er lettere at glemme din nervøsitet da du bliver optaget og opslugt af det du taler om. Dette kan f.eks. være en politisk mærkesag som SU eller fattigdom i Danmark. En politisk sag er god at vælge fordi det her er muligt at komme med en historisk baggrund i indledningen, og at bruge en masse retoriske virkemidler til at argumentere, da du bare skal "stjæle" politikernes argumenter. 

En anden måde at gribe opgaven an på er ved at tage udgangspunkt i en personlig oplevelse som f.eks. et dødsfald eller en rejse som har ændret dig. Du skal dog blot ville noget med din historie, bruge den som argument for en pointe. 


Svar #2
05. marts 2012 af Pinkeyyy

eg vil snakke om rasisme, og vil snakke om et klip som jeg fandt på youtube, hvor en asiatisk dreng blev slået ned.. hvad kunne argumenterne være for det?, jeg starter ud sådan her Jeg vil gerne tale om Rasime, da jeg synes det er et stort problem, jeg har set en videoklip inde på youtube, (fortæller om klippet), g jeg synes det er et problem fordi... (indledning).. er der noget jeg kan ændre


Skriv et svar til: Skal holde Tale, hvilket emne skal jeg vælge?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.