Matematik

Cirkler i planet

06. marts 2012 af nqrlund (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey. Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave.

 

I et koordinatsystem i planet er en cirkel givet ved følgende ligning:

x2-8x+y2-12y+27=0

Beregn cirklens radius og koordinater til centrum C.

 

Hvordan gør jeg det?

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2012 af mathon

 

                        ...kender du ikke cirklens ligning ?

..............

                     x2 - 8x = (x-4)2 - 16

                     y2-12y = (y-6)2 - 36


Svar #2
06. marts 2012 af nqrlund (Slettet)

jo, men jeg syns bare det var lidt svært at omskrive det, men jeg er kommet frem til at:

C(-4,-6) r=5

 

Er det ikke rigtigt nok


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Centrums koordinater er ikke korrekt bestemt. Vær omhyggelig med fortegnene.


Svar #4
06. marts 2012 af nqrlund (Slettet)

hmm men cirklens ligning kommer jo til at hedde (x-4)2+(y-6)2=25  skal jeg så ikke tage de minusser med når jeg skriver koordinaterne?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2012 af mathon

                          x2- 8x + y2 - 12y + 27 = 0

                          (x-4)2 - 16 + (y-6)2 - 36 + 27 = 0

                          (x-4)2 - 16 + (y-6)2 - 36 + 27 = 0

                          (x-4)2 + (y-6)2 = 25

                          (x-4)2 + (y-6)2 = 52


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Cirklen med centrum i (a ; b) og med radius r har ligningen

                   (x - a)2 + (y - b)2 = r2

Bemærk fortegnene inde i parentesen.


Skriv et svar til: Cirkler i planet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.