Matematik

MAT AB1 opgave 4102 HJÆLP!

06. marts 2012 af annx3218 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en gondolbane går fra bjertoppen "P" over en dal til bjergtoppen "Q". den bevæger sig med en fart på 3m/sek., og turen varer 15 min. linjen PQ danner en vinkel på 13 grader med vandret. "P" ligger 1450 m over havets overflade. i hvilken højde ligger "Q"?


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2012 af peter lind

Brug oplysningen om hastighed og rejsetid til at finde afstanden mellem P og Q

Se på den retvinklede trekant, der dannes af P, Q og den vandrette linje der forbinde lodlinjerne til P og Q. Brug oplysningen om vinklen til at finde højdeforskellen


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

3m/sek * 15 * 60 sek = 2700 m


BQ = 2700m * sin(13gr.) = 607,37 m

 

Se vedhæftede  ;-)

Vedhæftet fil:annx3218.PNG

Skriv et svar til: MAT AB1 opgave 4102 HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.