Fysik

Nogen som forstår denne opgave i fysik

06. marts 2012 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle nogen som kan forklare mig denne opgave:-)

 

Opskriv Bohrs formel for energiniveauerne i hydrogen og angiv tabelværdier for de indgående konstanter


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2012 af peter lind

Den formel må da stå i din bog. Konstanterne kan du slå op i en tabel så hvad er problemet egentlig ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2012 af mathon

h = 6,62608·10-34 J·s
c = 2,99792·108 m/s
Rdb = 1,09737·107 m-1

h·c·Rdb = 2,17987·10-18 J = 13,6057 eV

                                          

                                           En = - (2,17987·10-18 J) / n2  =  - (13,6057 eV) / n2                        

                                                       E1 = - 13,6057 eV

                                                       E2 = - (13,6057 eV) / 4 = - 3,40142 eV

                                                       E3 = - (13,6057 eV) / 9 = - 1,51174 eV

                                                       E4 = - (13,6057 eV) / 9 = - 0,85036 eV


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2012 af mathon

tastfejl

                                                       E4 = - (13,6057 eV) / 16 = - 0,85036 eV


Skriv et svar til: Nogen som forstår denne opgave i fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.