Matematik

korrekt..?

07. marts 2012 af anonym000

Hej

Her er snakke om eksponentiel udvikling. 
jeg ved at a=1.24.
spørgsmålet lyder: "Hvor mange procent vokser y når x vokser med 5"

resultat: 93% ... korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Forskriften er f(x) = b·ax , så den procentuelle ændring i f(x) ved en ændring i x på 5 er

[ (f(x+5) - f(x)) / f(x) ] · 100% = [ a5 -1] · 100% = [ 1,245 -1] · 100% = [ 2,9316 - 1] · 100% = 1,9316 = 193%


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Til #1

Altså forskriften er f(x) = b·ax , og man finder da den procentuelle ændring

[ (f(x+5) - f(x)) / f(x) ] · 100% = [ a5 -1] · 100% = [ 1,245 -1] · 100% = [ 2,9316 - 1] · 100% = 1,9316 = 193%

 


Svar #3
07. marts 2012 af anonym000

Okay. 
Jeg har også fået det til 1.93, men trak 1 fra da jeg synes det så lidt mærkeligt ud .
Har forstået det nu.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man skal jo kun trække 1 fra een gang.


Svar #5
08. marts 2012 af anonym000

#4 
Ja, ved et godt. :)

- - -

...............


Skriv et svar til: korrekt..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.