Matematik

vektor

07. marts 2012 af Logisk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal bestemt t, så vektorerne a = (1, - 2t ) og b = ( 5t-1 , 3 ) er ortogonale. 

 

Jeg ved at skalarproduktet er lige med 0 det vil sige: 

a1b1+a2b2 =  0 

 

Jeg har prøvet at sætte det inde men så kan jeg ikke kom videre 

 

1 * 5t-1 + ( -2t) * 3 = 0 ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2012 af nielsenHTX

det er rigtigt sat op

1 * 5t-1 + ( -2t) * 3 = 0 ⇔

5t-1-2t*3=0⇔

3t+2=0 ⇔ forsæt selv


Svar #2
07. marts 2012 af Logisk (Slettet)

3t = - 2 <=> 

t = -2 / 3 

 

 

er det rigtigt ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. marts 2012 af nielsenHTX

#2 ja det er det. problemet er bare jeg lavede en fejl i #1 :)

1 * 5t-1 + ( -2t) * 3 = 0 ⇔

5t-1-2t*3=0⇔

5t-1-6t=0⇔

-t-1=0⇔

t=1


Svar #4
07. marts 2012 af Logisk (Slettet)

ah tænkte det tænkte jeg også på.. 

Men mange tak :) 


Brugbart svar (2)

Svar #5
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så skal man lige løse den sidste ligning korrekt

Af

-t -1 = 0

fås jo

t = -1


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2012 af nielsenHTX

#5 TAK ! burde nok gå i seng


Svar #7
07. marts 2012 af Logisk (Slettet)

HAHA .. Tak anyway :) 


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.