Kemi

Idealgasloven

08. marts 2012 af Kemiker1989 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Beregn ud fra idealgasligningen, hvor meget den dannede stofmængde H2O(g) og CO2(g) fylder. Antag at temperaturen er 175?C og trykket 1,180 bar.

 

Er der en der kan hjælpe med denne spørgsmål?

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2012 af YesMe (Slettet)

Skal man finde hver af gassernes stoffer eller skal man finde gassernes samlede stoffer?

VH2O = nRT/p

VCO2 = nRT/p

hvor T er målt i Kelvin. R = 0,08314472  L·bar·K-1·mol-1


Svar #2
08. marts 2012 af Kemiker1989 (Slettet)

kan slet ikke se hvordan den skal regnes. Hvad er P her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2012 af mathon

        når
                        ntotal er summen af stofmængderne H2O (g) og CO2 (g)

        har du

                        V = ntotal·R·T / p

                        V = ntotal·(0,083145 bar·L/(mol·K))·((273,15 + 175) K) / (1,180 bar) = ntotal·(31,5775 L/mol)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2012 af YesMe (Slettet)

#2

P er trykket. Du har fået oplyst, at det er 1.180 bar.


Svar #5
08. marts 2012 af Kemiker1989 (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: Idealgasloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.