Matematik

mat b htx

09. marts 2012 af Hamdensutte (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogle der ligger inde med mat b htx 2011 sæt fra december? Sættet handler om gokarts og lign.. ville hjælpe mig virkelig meget hvis en lige havde den? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2012 af PeterValberg

Du kan hente opgavesættet på undervisningsministeriets hjemmeside 

her er et link direkte til opgavesættet

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
09. marts 2012 af Hamdensutte (Slettet)

Ja tak for hjælpen, jeg mener et opgavesæt der er løst så jeg kan få inspiration? :D


Svar #3
09. marts 2012 af Hamdensutte (Slettet)

eller nogle der har et bud på første opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2012 af YesMe (Slettet)

Blå: 6073.01 mm2


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Opg 1 a)

Det er ikke korrekt. Det blå areal regnes som arealet af en ligesidet trekant med siden 150mm hvorfra der udskæres tre cirkeludsnit på hver 60º af en cirkel med radius 50mm, dvs i alt en halvcirkel med radius 50mm, så

Ablå = (1/2)·150·150·sin(60º) - (1/2)·π·502 = 5815,795mm2

Det gule areal er et rektangel, hvis ene side a er 50mm, og hvis anden side b kan findes ved hjælp af Pythagoras

(b + 150·((√3)/2)·(1/3))2 + (50/2)2 = (260/2)2 = 84,27224mm , så

Agul = a·b = 4213,612mm2

Det røde areal er et cirkelafsnit med radius r = 130mm og kordelængde k = 50mm. Her finder man

Arød = 81,035mm2


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2012 af YesMe (Slettet)

Ja, du har ret .. Jeg troede, at længden var 200 istedet for 150. Og har regnet ud på en forkert måde ..

(73√(3)·150)/2   - 3·(502π/360)·60 = 5815.79 mm2


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2013 af Annii3 (Slettet)

(b + 150·((√3)/2)·(1/3))2 + (50/2)2 = (260/2)2 = 84,27224mm 

Hvordan kan (260/2)2 = 84,27224mm ???


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Der er tale om en skrivefejl. Det sidste lighedstegn = 84,27224mm burde i stedet lyde

b = 84,27224mm


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. april 2013 af Annii3 (Slettet)

Hvordan regner med opgave b, c, d og e ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

b) De tre farvede arealer er beregnet i a) . Arealet af hele det udstansede stykke er da arealet af en cirkelring med indre diameter d og ydre diameter D, plus 3 røde arealer, plus 3 gule arealer , plus det blå areal.

c) burde ikke volde nogen problemer: ligningen for en cirkel med diameter D og centrum i (0;0).

e) Beregn f(6,32) med den opgivne funktionsforskrift.


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. april 2014 af Taz312 (Slettet)

opgave 2 i opgavesættet.. Det ville være skønt hvis der var nogen der ville være rare at hjælpemig lidt med den :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvad har du problemer med i den opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. april 2014 af Taz312 (Slettet)

Jeg mangler en start. En Formel :)
jeg kan overhovedet ikke komme ordentlig i gang med opgaven..

Brugbart svar (0)

Svar #14
05. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Opg 2 er vist en åben opgave, hvor du er mere frit stillet med hensyn til, hvordan du vil løse opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. april 2014 af Taz312 (Slettet)

Jeg tænkte på at bruge optimerings teori..
Eftersom at det er det vores lære vil lære os.
Men jeg har ikk helt styr på det i forhold til denne opgave.
Har du mulighed for at hjælpe mig lidt med den? :)

Brugbart svar (0)

Svar #16
13. april 2014 af Taz312 (Slettet)

Ejeren af gokarthallen ønsker at kunne parkere flere gokarts i pitområdet. Derfor er han 
nødt til at få udvidet området. 
 
 
Din opgave er at designe et større pitområde og beskrive området matematisk. 
I din besvarelse kan du fx inddrage følgende matematiske elementer: analytisk 
geometri, funktioner, trigonometri, differential- og integralregning. 
I dine overvejelser om pitområdets design kan du evt. inddrage størrelsen af en gokart. 
 
En gokarts udvendige mål kan sættes til L: 1920 mm, B: 1300 mm. 

Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse den her opgave. Nogen der kan hjælpe? :)


Skriv et svar til: mat b htx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.