Kemi

Spg. om w/v

10. marts 2012 af gs1905 (Slettet)

Hej

Hvis det oplyses, at noget indeholder 9g/L, hvor mange %w/v svarer det så til?

Håber der nogle der gider hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2012 af mathon

    
                        ...du skal benytte opløsningen densitet


Svar #2
10. marts 2012 af gs1905 (Slettet)

Det drejer sig om følgende situation:

10,00mL af en opløsning, som indeholder 9,00g/L (NaCl) titreres med potentiometrisk endepunktsbestemmelse ved brug af 0,1000M AgNO3.

I den forbindelse vil jeg omregne voluminet til mg, og tænkte at gøre det ved at finde %w/v.

Har ikke andre oplysninger end ovenstående.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2012 af mathon

                  NaCl:       
                                  9,00 g/L  er 0,1154 molær


Svar #4
10. marts 2012 af gs1905 (Slettet)

kan du forklare mig hvordan du kommer frem til det 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2012 af mathon

     M(NaCl) = sum({1,1}*{22.990,35.453}) g/mol = 58,443 g/mol

     n = m / M  = (9 g) / (58,443 g/mol) = 0,154 mol           

     c = n / V  =  (0,154 mol) / (0,010 L) = 15,4 M               når der regnes ordenligt         :-)
 

beklager eventuel forvirring!!!
              


Skriv et svar til: Spg. om w/v

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.