Matematik

Hjælp til Matematik C

10. marts 2012 af Valkyrial (Slettet) - Niveau: C-niveau

Når en kvægavler skal bestemme vægten af en kvie, kan han måle omkredsen af dyrets bryst (bringemålet) og derefter finde vægten i en tabel.
Tabellen viser sammenhængen mellem bringemål og vægt for kvier af Jersey-racen.

Bringemål (cm)     69      160
Vægt (kg)               30       314

Denne sammenhæng kan med god tilnærmelse beskrives ved y = b • xhvor x er bringemålet (cm) og y er vægten (kg).

a) Bestem tallene a og b.

b) Bestem vægten af en kvie med bringemål 130 cm.

 

En kvies bringemål er i løbet af en periode steget med 10%.

c) Hvor mange procent er kviens vægt steget?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2012 af YesMe (Slettet)

Hvad er dit bud?


Svar #2
10. marts 2012 af Valkyrial (Slettet)

Jeg ved det ikke selv. Er kørt helt tør i opgaven og forstår simpelthen ikke noget af den.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2012 af YesMe (Slettet)

f(x) = bxa

f(69) =      b·69a = 160

f(30) =      b·30a = 314

Du har 2 ligninger med 2 ubekendte.

b·69a = 160    og    b·30a = 314

Find a og b.

PS: Går du virkelig i folkeskole???? Sådan en opgave lærer man jo ikke derover ...


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

y = b*x^a
 

30 = b * 69^a
 

314 = b * 160^a
 

314/30 = (160/69)^a

 

a)  a*log(160/69) = log(314/30)
 

a = log(314/30) / log(160/69) = 2,791923517
 

b = 30/69^a = 0,0002203917
 

b)  y = 0,0002203917*130^2,7919235 = 175,859 kg
 

c)   y1 = b * 1^a.............y2 = b * 1,1^a
 

y2 / y1 = (1,1/1)^a = 1,1^a
 

Stigning i % = (y2/y1 - 1)*100 = (1,1^a-1)*100 = 8,02 %

Se vedhæftede  ;-)

Vedhæftet fil:Tine.PNG

Svar #5
11. marts 2012 af Valkyrial (Slettet)

Krabasken: Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hjælp til Matematik C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.