Kemi

Mængdeberegning

11. marts 2012 af WJG (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der skal laves 1,0L 0,100 M HCl-opløsning

 

Bestem hvor stort et volumen koncentreret HCl (12M) der skal benyttes.

 

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2012 af mathon

 

                 1,0 L 0,100 M HCl-opløsning indeholder
       
                             n = V · c = (1,0 L) · (0,100 mol/L) = 0,1 mol HCl

 det udtagne volumen 12 M HCl skal opfylde

                            Vkonc · (12 mol/L) = 0,1 mol

                            Vkonc = (0,1 mol) / (12 mol/L) = 0,008333 L = 8,333 mL

                           


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.