Matematik

Brøk regning.

11. marts 2012 af JulieHjortshøjSørensen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har alsrig rigtig kunne fiden ud af at plusse og minuse og sådan med brøker. Men jeg har et par stykker som jeg skal have regnet ud. Og håber i kan hjælpe :-)

 

* 4 3/4 + 2 1/2 = ?

* 38 - 9 2/3 = ?

* 4 1/3 (gange) 12 = ?

* 3/5 / 2 = ? 

 

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. marts 2012 af PeterValberg

FriViden.dk har en mængde gode videoer, - også om brøker LINK

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. marts 2012 af mathon

 

     43/4 + 21/2 = 4 + 3/4 + 2 + 2/4  =  4 + 2 + 3/4 + 2/4 = 6 + 5/4 = 6 + 4/4 + 1/4 = 6 + 1 + 1/4 = 7 + 1/4  = 71/4


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. marts 2012 af mathon

         38 - 92/3 = 38 - 9 - 2/3 = 29 - 2/3 = 28 + 1 - 2/= 28 + 3/3 - 2/3  = 28 + 1/3 = 281/3


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. marts 2012 af YesMe (Slettet)

4 3/4 + 2 1/2 = 19/4 + 5/2 = 19/4 + 10/4 = 29/4 = 71/4


Skriv et svar til: Brøk regning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.