Matematik

Hjælp, bestem hastighed ud fra ligning

11. marts 2012 af ninadavies (Slettet) - Niveau: B-niveau

En partikel bevæger sig på en ret linje. Den strækning s (meter), partiklen har bevæget sig til tidspunktet t (sekunder) er givet ved

 

s(t) = 5t ^1/2

 

a. Bestem det tidspunk, hvor partiklens hastighed s'(t) er 2 m/s

 

Kan man bruge solve? altså:

solve(s(2)=5t^1/2, t)  =0.16 

og så indsætte 16 på t's, det gir nemlig 2 ?

 

er dette rigtigt ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2012 af mathon

                   Nej

                   v = s '(t) = (5/2)·t -(1/2)

løs
                   (5/2)·t -(1/2) = 2


Skriv et svar til: Hjælp, bestem hastighed ud fra ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.