Matematik

hjælp til Differential

11. marts 2012 af mehtapcik (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave for som jeg gerne vil have hjælp til :)

 

Bestem i hvilket punkt funtkionen  f har differentiel kvotienten 34 når f(x) = x4 + 2x - 15


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2012 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 34


Svar #2
11. marts 2012 af mehtapcik (Slettet)

f ' (x) = 4x3 + 2

4x3 + 2 = 34

4x3 = 34 - 2

resten kan jeg ikke ? :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2012 af peter lind

Udfør udregningen på højre side. Divider derefter ligningen med 4


Svar #4
11. marts 2012 af mehtapcik (Slettet)

4x3 = 32

4x3 / 4x3  = 32 / 4x3

x= 8x3

 

passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2012 af peter lind

Nej du skulle dividere med 4 ikke 4x3. Desuden er divisionen forkert


Svar #6
11. marts 2012 af mehtapcik (Slettet)

 

  4x3 = 32

4x3 / 4 = 32 / 4

x3 = 8

og hvad så derefter ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. marts 2012 af peter lind

uddrag den 3. rod. Det kan med det nemme tal gøres i hovedet; men du kan da også bruge din lommeregner


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. marts 2012 af klimasven (Slettet)

Du skal finde et tal som ganget med sig selv tre gange giver 8. Et godt gæt vil være x=2


Svar #9
11. marts 2012 af mehtapcik (Slettet)

8/3  = 2,6

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du skal ikke dividere med 3, men uddrage den 3. rod (kubikroden) af 8. Find det tal, der ganget med sig selv i alt 3 gange giver 8:

x·x·x = 8

Opløs tallet 8 i simple faktorer.


Svar #11
11. marts 2012 af mehtapcik (Slettet)

2 * 2 * 2 = 8 ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, netop. Uddrag nu den 3. rod af 8.


Svar #13
11. marts 2012 af mehtapcik (Slettet)

23 = 8


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, det er et korrekt udtryk. Uddrag nu den 3. rod af 8.


Svar #15
11. marts 2012 af mehtapcik (Slettet)

83 = 512 ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

Nej, du skal ikke pludselig opløfte 8 i 3. potens. Du skal finde det tal, der ganget med sig selv 3 gange giver 8, og det har du jo næsten gjort ved at skrive

23 = 2·2·2 = 8

Du skal så tage det sidste skridt og konkludere, at

81/3 = 3√8 = 2

som er løsningen på din oprindelige ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #17
11. marts 2012 af peter lind

Du skulle finde den 3. rod af 8 ikke opløfte 8 i potensen 3. den 3. rod af a er a1/3


Svar #18
11. marts 2012 af mehtapcik (Slettet)

okay nu er jeg med :) Tusind tak for hjæpen


Skriv et svar til: hjælp til Differential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.