Matematik

cas lommeregner

11. marts 2012 af mehtapcik (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der ved hvordan man sætter ligningen = f (x) = g (x)  <=> 0,25x2 - 2x + 4 = - x+ 8x + 29

ind på cas lommeregner? det eneste jeg ved er bare at man går ind på menu og calculus


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs den i hånden. Det er jo simple, pæne tal, d = 225 = 152 .


Svar #2
11. marts 2012 af mehtapcik (Slettet)

der står i facit  at x1 = -2  og x2 = 10

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er også korrekt. Man skal jo løse 2.-gradsligningen

(5/4)x2 -10x -25 = 0 , dvs

x2 -8x -20 = 0 , eller

(x+2)(x-10) = 0


Skriv et svar til: cas lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.