Kemi

Trish

12. marts 2012 af Kristina0 (Slettet)

Når man vil lave TE-buffer med pH = 8,1, kan man
blande den svage syre TRISH+(aq) med enten dens
korresponderende svage base TRIS(aq) eller med
den stærke base NaOH(aq).
 

A Hvor meget 10 mM TRIS(aq) skal blandes i 100
mL 10 mM TRISH+(aq)?
 

B Hvor meget 10 mM NaOH(aq) skal blandes i 100
mL 10 mM TRISH+(aq)?

c. er der forskel på, hvor godt de to opløsninger virker som buffer

håber nogen kan hjælpe, for jeg har stirret på dem i 2 timer nu.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2012 af mathon

            pKs(TRIS) = 8,1
 
a)
                   af bufferligningen har du
                                                                    pH = pKs + log(nb/ns)

                                                                    8,1 =8,1 + log(nb/ns)

                                                                    log(nb/ns) = 0

                                                                    nb/ns = 1

                                                                    nb = ns

                                                                Vb · (10 mM) = (100 mL) · (10 mM)

                                                                Vb = 100 mL


                                                                       


Svar #2
12. marts 2012 af Kristina0 (Slettet)

mange tak Mathon, men hvordan kan jeg se hvilken en der virker bedst som buffer.


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2012 af mathon

 

                                                       TRISH+ (aq)   +   OH- (aq)   --->   TRIS (aq)   +   H2O (l)
molære koncentrationer
       start                                             c                     0                        0
i ligevægt                                      (1 - α)·c               α·c                    α·c


                                                        α·c / ((1 - α)·c) = 1

                                                        α· / (1 - α) = 1

                                                        α = (1/2)

 

dvs
                                                        VTRIS · (1/2)·(10 mM)(100 mL) ·((1/2)·(10 mM))

                                                        VTRIS = VNaOH = (100 mL)

                                                        VNaOH = 100 mL


Skriv et svar til: Trish

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.