Matematik

ligning

12. marts 2012 af BrainChild (Slettet)

-1(x-1)(x+1)

 

hva er metoden :s


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om et udtryk. Hvad ønsker du at gøre med det?

Man løser en ligning af formen

-1(x-1)(x+1) = 0

ved at benytte nulreglen for et produkt.


Svar #2
12. marts 2012 af BrainChild (Slettet)

ja men skal jeg ik først regne ud, altså gange -1 ind i den første parentes?


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. marts 2012 af peter lind

Nu har du i overskriften ordet ligning men nedenunder et funktionsudtryk. Hvad går opgaven ud på ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er der ingen grund til. Benyt i stedet nulreglen. Et produkt er nul, hvis en eller flere af dets faktorer er lig med nul.

1(x-1)(x+1) = 0 ⇒ -1 = 0 ∨ x-1 = 0 ∨ x+1 = 0 ⇒ x-1 = 0 ∨ x+1 = 0


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.