Matematik

Ligninger

14. marts 2012 af sigridwa (Slettet)

Jeg har haft en rigtig god matematiklærer, indtil jeg kom i dette år.

Han kan ikke rigtig forklare mig ligninger.

Men derfor spørg' jeg om nogen kan forklare mig:

4x + 3 (2-x) = 21


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. marts 2012 af DrNielsen

At løse en ligning betyder at du skal forsøge at udtrykke en ukendt størrelse ved kendte størrelse, og gerne forkorte udtrykket mest muligt. I de fleste tilfælde gælder det altså om "at få x til at stå alene", altså isolere din variable.

Jeg vil foreslå dig at skrive udtrykket ud  i dit tilfælde. Regn derfor parantesen:

4X + 3*(2-x) = 21

4x + 6 - 2x = 21

2x + 6 = 21

Nu skal du have x isoleret. I en ligning må du gøre hvad du vil, så længe det sker på begge sider af lighedstegnet. Se på det som en vægt der skal være i balance. Når du giver eller tager skal det gøres på begge sider.

2x + 6 - 6 = 21 - 6

2x = 15

vi skal kun have 1x. Divider derfor med antallet af x'er på begge side:

2x / 2 = 15 / 2

x = 7,5 :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

# 2

 

4X + 3*(2-x) = 21

 

4x + 6 - 2x = 21...................................Skal være 4x + 6 - 3x = 21

 

Husk at gøre prøve en anden gang    ;-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2012 af DrNielsen

Hov, min fejl. Det skal selvfølgelig være -3x ! :)


Svar #4
14. marts 2012 af sigridwa (Slettet)

Tak for jeres hurtige svar:-)

Og tak for rettelsen.


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

- så resultatet bliver nu:

 

x = 15


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.