Fysik

Resistorer

14. marts 2012 af Superman91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal have hjælp til opgave 5 i orbit.

Opgaven:

Hanne og Kristian kobler 2 resistier med resisranserne 250Ω og 375Ω  serie. Strømen er 80 mA.

A) Bestem spændingsforskellen over hver af de to resistorer.

 

 

Hanne og Kristian kobler derefter de samme 2 resistorer parallelt. Strømen er 30 mA.

B) Bestem erstatningsresistansen samt strømmen genne,, den største resistor.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

A) Benyt V = R·I for hver resistor.

B) Benyt, at 1/R = 1/R1 + 1/R2 og benyt så V = R·I for erstatningsresistansen til at bestemme spændingsforskellen over resistorerne.


Svar #2
14. marts 2012 af Superman91 (Slettet)

Vil det sige:

A) V= 625Ω *80 mA = 50.000???

B) 1/R = 1/250 + 1/375 = 0, 006??


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

I A) skal man bestemme spændingsforskellen over hver af de to resistorer.

      V1 = R1·I = 250Ω·80mA = 20V

      V2 = R2·I = 375Ω·80mA = 30V

B) Beregn erstatningsresistansen R.

Husk at angive enheder.


Svar #4
14. marts 2012 af Superman91 (Slettet)

Hovsa.. Mange tak :D


Skriv et svar til: Resistorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.