Matematik

Differentiering.

15. marts 2012 af Me292 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

"Funktionen f er givet ved: f(x) = x4 + 3x2 – 5x og g(x) = In(x) + 7.

a) Bestem f’(x) og g’(x)."

Jeg har selv prøvet at differentiere den første, men jeg er lidt ny indenfor dette emne, så jeg ved ikke om det er rigtigt. Dog har jeg ingen idé om, hvordan jeg skal bære mig ad med denne: g(x) = In(x) + 7

 

Den første fik jeg til: F(x) = x4 + 3x2 – 5x -> Differentieret:  f’(x) = 3x3 + 2 * 3x – 5


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2012 af Problem (Slettet)

Den første er forkert!

Den skal give: f ' (x) = 4x^3 + 6x - 5

 

Den anden giver: g ' (x) = 1/x


Svar #2
15. marts 2012 af Me292 (Slettet)

Nå ja, det kan jeg da egentlig godt se nu... Tusind tak! :-)


Skriv et svar til: Differentiering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.