Matematik

analytisk plangeometri HJÆLP!

15. marts 2012 af BastianOrfanopedis (Slettet) - Niveau: B-niveau

På figur 4 er vist en cirkel med centrum i C, der går gennem punktet P (2;2). De to rette linjer l og m skærer hinanden i C.

Linjerne er givet ved:

l : 6x-2y-3 =
m : y = -0,5x+2

a) Vis at punkt C har koordinaterne (1;1,5)
b) Bestem cirklens ligning
c) Vis at cirklens ligning kan skrives som x2 + y2 -2x – 3y +2 = 0

I punktet P har cirklen en tangent t.

d) Bestem ligningen for tangenten t.
e) Bestem afstanden fra punkt P til linjen m.

Det er opgave d og e jeg skal have hjælp til


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2012 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2012 af peter lind

d) Brug at CP er normalvektor til tangenten

e) brug afstandsformlen for afstanden til en linje se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/kurver.html#retlinie


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2012 af mathon

   cirklen
                                        (x-1)(x-1) + (y-(3/2))(y-(3/2)) = (5/4)

   har i (2;2)
   tangenten
                                        (2-1)·(x-1) + (2-(3/2))·(y-(3/2)) = (5/4)
 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2012 af mathon

   afstandsberegning

                                        dist(m,P(2,2)) = |0,5·2 + 2 - 2| / √(1+0,52)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2012 af mathon

  da punktet Po(xo,yo)'s afstand til
      linjen
                                           l:  y = ax + b
  beregnes af
                                                            dist(l,Po(xo,yo)) = |a·xo - yo + b| / √(a2+1)


Skriv et svar til: analytisk plangeometri HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.