Matematik

finde a og b ved at løse ligninger?

15. marts 2012 af sananez (Slettet)

Hej, hvordan vil man kunn efinde tallene a og b for en eksponentiel funktion, hvis man opstiller to ligninger med to ubekendte:

 

f(x)=b*a^x

f(3)=1 og f(6)=8

1=b*a^3

8=b*a^6

1/8=(b*a^3)/(b*a^6)

8=a^3/a^6

jeg kan ikke komme videre herfra, håber I kan hjælpe mig.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2012 af peter lind

højre side giver 1/a3 = (1/a)3


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2012 af nielsenHTX

 

man kan så bruge at

cn/cm=cn-m

1=b*a^3

8=b*a^6

finder

8/1=b*a6/b*a3

8=a6-3

a=3√8=2


Skriv et svar til: finde a og b ved at løse ligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.