Matematik

Differentialligning

16. marts 2012 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en funktion f som er løsning til differentialligningen dy/dx=(1/x)*y+1 og grafen går gennem punktet P(1,4).

Mit problem er bare at jeg ikke kan genkende hvilken differentialligning der er tale om?

Det ligner ikke umiddelbart y'=k*y eller dy/dx=b*a*y, selvom jeg tror det er én af disse der er tale om?

 

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Se, f.eks. https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1145631 .

Benyt den færdige løsningsformel for differentialligningen af 1. orden ("panserformlen").


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.