Fysik

Fysik Türanor

17. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

Energien fra solceller kan lagres i et stort batteri, der fuldt opladet indeholder energien 4,7 GJ. Energien fra batteriet bruges som energiforsyning i tilfælde af manglende solskin. Türanors motorer omsætter energi med effekten 20 kW, når skibet aejler med farten 14 km/h

b) Vurder, hvor langt Türanor kan sejle med farten 14 km/h udelukkende ved hjælp af et fuldt opladet batteri.

min besvarelse:

Vi beregner tiden:

t=E/P 

4,7*109/20,103=235000

omregning til m/s

14 km/h/3,6=3,8888888 m/s

s=235000s*3,88888888 m/s=913888,9 m

Er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2012 af peter lind

metoden er rigtig


Svar #2
17. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

Så er der også den her Opgave, som jeg er ikke er sikker på

Smelteovnen er påfyldt 80 ton jernaffald. Den specifikke smeltevarme for jern er 275 kJ/kg

b) vurder, hvor lang tid det tager at smelte dette jernaffald, når den afsatte effekt i gennemsnit er 40 MW. Gør herunder rede for de relevante antagelser.

Jeg beregner smelteenergien:

Q=m*Ls

Q=(80t*1000)kg*275*10 kJ/kg

Q=220000000000

Vi beregner tiden

t=E/P

22000000000/40*10^6=550 s

relevante antagelser?

3.Dobbeltstjernen Sirus

Observationer af de to stjerners kredsløb om hinanden viser, at Sirus B har massen 2,09*1030 kg. Sirus B's udstrålede effekt er 9,95*1024W

b) beregn den gennemsnitlige densitet af Sirus B

m=p*V

2,09*1030kg=p*V

V=4/3*pi*r3

4/3*pi*(5,568*10^6m)^3 =7,2308*10^20 m^3

p=2,890413, men det vel ikke den gennemsnitlige densitet?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er forkert at skrive det "t" i massen i denne udregning

Q=(80t*1000)kg*275*10 kJ/kg

Massen er jo 80t = 80·103kg , men ikke 80t·1000kg

3. Jo, den gennemsnitlige densitet ρ (ikke p) er netop m/V . Densitet har en enhed.


Svar #4
17. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

Ok, super tak. Så har jeg lige et spørgsmål til. Jeg skal opstille en reaktionsskema for henfald af  81Kr.

der bliver oplyst at 81Kr henfalder til en stabil isotop af et andet grundstof.

Hvordan løser jeg opgaven?


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2012 af peter lind

Q=(80t*1000)kg*275*10 kJ/kg    Du mener forhåbentlig 80*1000 kg ellers er det forkert. Hvor kommer det sidste 10 tal fra? enheder mangler nedenunder

Sirius Du kommer jo med en masse tal, som jeg ikke kan kontrollere og gør metoden aldeles uigennemskuelig


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. marts 2012 af peter lind

#4 start på en ny tråd, når du kommer med en ny opgave. Der må være flere oplysninger end dem du kommer med


Svar #7
17. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

1 ton =1000 kg

dvs. Q=8,0*104kg*275*10 kJ/kg


Svar #8
17. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

#6 Opgaven kan ses på https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1131219


Skriv et svar til: Fysik Türanor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.