Matematik
eksponentiel ligning
14. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg har svært ved at isolere y i nedstående ligning:
e^y = -(1/(x+e^-1))
Håber nogen kan hjælpe.
e^y = -(1/(x+e^-1))
Håber nogen kan hjælpe.
Svar #1
14. september 2003 af Santa (Slettet)
Jeg ved ikke helt om det hjælper... men hvis du bruger ln:
Ln(e^y) = ln(-(1/(x+e^-1))) <=>
Ln(e)*Y = ln(-(1/(x+e^-1))) <=>
1*Y = ln(-(1/(x+e^-1))) <=>
Y =ln(-(1/(x+e^-1))) <=>
Er ikke sikker på at det er det du mente, men der er da et forsøg :)
Ln(e^y) = ln(-(1/(x+e^-1))) <=>
Ln(e)*Y = ln(-(1/(x+e^-1))) <=>
1*Y = ln(-(1/(x+e^-1))) <=>
Y =ln(-(1/(x+e^-1))) <=>
Er ikke sikker på at det er det du mente, men der er da et forsøg :)
Svar #2
14. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Nu er jeg i tvivl om man kan have ln til noget negativ. Hvis det kan, så skal der jo være en defenitionsmængde.
Svar #3
14. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Det er en "dødssynd" at tage logaritmen til en negativt tal, eller nul for den sags skyld. Kun positive tal er i orden. Se f.eks. http://mathworld.wolfram.com/NaturalLogarithm.html.
Nu vrøvler du vist lidt, for der er da allerede en definitionsmængden, nemlig x > 0.
Nu vrøvler du vist lidt, for der er da allerede en definitionsmængden, nemlig x > 0.
Skriv et svar til: eksponentiel ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
