Matematik

Renter

18. marts 2012 af cathi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Anne indsætter 3000 kr. på en konto, der forrentes sådan:

1. år: 7,9 %, 2. år: 8,1 %, 3. år: 5,2 %, 4. år: 9,7 %.

Hvor meget har Anne til rådighed efter det 4. år? 

Her skal man bruge formlen: kn = k0 (1+r)n
- 1.år: kn = 3000 (1+0,079) = 3237 kr.
- 2.år: kn = 3237 (1 + 0,081) = 3499,197 kr.
- 3.år: kn = 3499,197 (1+0,062) = 3681,16 kr.
- 4.år: kn = 3681,16 (1 + 0,097) = 4038,23 kr.

Er det rigtig hvordan jeg har regnet det ud? Det jeg er i tvivl om er at hvis man skal have n (terminer) med i udregningerne. 

På forhånd tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2012 af mathon

kort:

                         (3000 kr) · 1,079 · 1,081 ·1,052 · 1,097 = 4038,23 kr

 

 

 


Svar #2
18. marts 2012 af cathi (Slettet)

okay  tak :? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2012 af 85anne (Slettet)

Det skal regnes sådan ud, som ovenståede:

kn = k0 • (1+r1år) • ( 1+ r2 år) • (1+r3¨t)) • (1+r4.år).


Skriv et svar til: Renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.