Matematik

Terminsprøve matematik B 2011 - hjælp søges

18. marts 2012 af nailpolish (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har været op til terminsprøve og den først opgave i delprøve 2, kunne jeg ikke finde ud og og jeg brugte lang tid på at løse den men uden held. Jeg håber at nogen kan hjælpe mig for den opgave er svær at få ud af hovedet.

Figuren viser et trekant ABC. Nogle af trekantens mål fremgår af figuren. Punktet D ligger på siden AC i afstanden 87 fra A. A = 46,1 grader, C = 31,1 grader, 93 = c, 87 = b

a) Bestem længden af BD

b) Bestem de resterende vinkler i trekant ABD

c) Bestem længden af BC


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2012 af peter lind

Er der ikke en fejl i det ?  Du skriver at D ligger på AC i afstanden 87 fra A og b=87. Hvis det er rigtig er D=C


Svar #2
18. marts 2012 af nailpolish (Slettet)

nope. der er en linje ned gennem trekanten fra B til D

jeg har vedhæftet opgaven

Vedhæftet fil:lkijuhyg.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2012 af nielsenHTX

#2

svar #1 har stadig ret med det han skriver..

b≠87

a) BD kan findes med cosinusrelationen.

b) en vinkel kan så bestemmes enten med cosinus- eller sinusrelationen den sidste vinkel findes så med vinkelsummen i en trekant.

c)

vinkel B kan findes med vinkel summen i trekant ABC. vinkelCBD er så vinkel B-vinkelABD og så kan den sidste vinkel i trekant BCD bestemmes med vinkel summen i en trekant. og så kender man 2 vinkler og en side og kan så bruge sinusrelationen til at finde side BC.

#4 til c) ja var nok noget hurtige.


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2012 af peter lind

Der står intet i opgaven om størrelsen af b.

a) Brug cosinusrelationerne på trekant ABD

b) Brug sinusrelationerne evt for den sidste brug  at summen af vinklerne i en trekant er 180º

c) Brug igen sinusrelationerne på trekant ABC


Svar #5
18. marts 2012 af nailpolish (Slettet)

hvad hedder linjen fra AD? jeg ved godt at jeg skal bruge cosinusrelationerne men jeg ved ikke hvordan. jeg aner ikke formlen for at regne AD og BD ud. a) er sort snak for mig


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. marts 2012 af peter lind

Prøv at kald vinkel D for C'


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. marts 2012 af nielsenHTX

#5 åben din bog og gå om til indekset bagi og slå op under cosinusrelationen.


Svar #8
18. marts 2012 af nailpolish (Slettet)

okay jeg kigger lige på det. tak for hjælpen


Skriv et svar til: Terminsprøve matematik B 2011 - hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.