Matematik

Hvordan finder jeg hc i en vilkårlig trekant?

19. marts 2012 af denniskarl (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

HVordan finder jeg længden af højden hc i en vilkårlig trekant med vinklerne og siderne:

∠A = 65.55°, ∠C = 62.32°, ∠B = 52.13, a = 98.24, b = 85.19 og c = 95.57.

 

hc = ?

 

på forhånd tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2012 af NejTilSvampe

Hvordan er det en vilkårlig trekant når du angiver de specifikke sider og vinkler? xD

Men du kan bruge at 

Areal = ½chc

Areal = b*c*sin(A) =>

½chc = ½b*c*sin(A) => hc = b*sin(A)

samme logik kan udlede 

hc = a*sin(B)

hc = ab/c*sin(C)


Svar #2
19. marts 2012 af denniskarl (Slettet)

Når ja... :P Var søvnig da jeg skrev dette (kl 2 om natten)...men....

så  hc = ab/c*sin(C) eller a*sin(B)?

 

Mange tak du ;)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2012 af NejTilSvampe

eller hc = b*sin(A)

og lige for at undgå forvirring menes der:

hc = (ab/c)*sin(C)


Svar #4
21. marts 2012 af denniskarl (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg hc i en vilkårlig trekant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.