Matematik

En funktion f er bestemt ved..

19. marts 2012 af asta040494 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? Tak :-)

 

En funktion f er bestemt ved f(x)=x^3 + 2x + 8. Bestem f'(1), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet(1,f(1)).


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2012 af mathon


                 ...kender du ikke tangentligningen?
 
             f(1) = 13 + 2·1 + 8 = 1 + 2 + 8 = 11


                             y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)                                     som i (xo,f(xo)) = (1,f(1)) = (1,11)
giver
                             y = f '(1)·(x-1) + 11

              


Svar #2
19. marts 2012 af asta040494 (Slettet)

Nej :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2012 af mathon

     nu mangler du kun at beregne
                                                                 f '(1)

     efter at have beregnet
                                                                 f '(x)

 


Skriv et svar til: En funktion f er bestemt ved..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.