Fysik

Vinkel hastighed

19. marts 2012 af 8520 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

jeg har en opgave som lyder således:

 

En kran arms løftetid fra hvile (vandret stilling) til 80 graders hældning er 2 min. De første 20 grader foregår med konstant vinkelacceleration (a)= alfa, mens resten af foregår med konstant vinkel hastighed (w) 

Beregn a og w

Her har jeg så prøvet at sige at 80 grader/120 sek og får at 1 grad = 0,66 sek.

Dermed må 60 grader være 20*0,66 = 13,333 sek 

a = w/t

a = 2*phi/13,333 sek  =0,471  s-2

 

0=Vinkel mål i rent tal

w = 0/t 

60 grader*0,66 sek = 40 sek

w = 60 grader/40 sek = 1,5   1/s

Men det skal gi 0,0003 s-2

og 0,0147 s-1

 

Det kan godt være det er mig der er langt ude, men kan ikke finde ud af den.

Please help me:)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2012 af peter lind

Du har 2 forskellige bevægelsestyper, der foregår i 2 forskellige tidsrum. Der første er med konstant vinkelacceleration og tager tiden t1. Den anden forgår med konstant hastighed og tager tiden t2. Det vides at t1+t2 = 2min = 120 sekunder.

I tiden t1 bevæger den sig vinklen x1 = ½*α*t12 og opnår vinkelhastigheden w = α*t1

I tiden t2 bevæger den sig vinklen x2 = w*t2

Der gælder x1+x2 = 80º

Prøv selv herfra


Svar #2
19. marts 2012 af 8520 (Slettet)

Hmmm det er jeg ikke lige  ´helt med på må jeg indrømme er det x1=½*9,82*120^2 du mener?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2012 af peter lind

Nej. Der er ingen tyngdeacceleration indblandet. Der er gælder de samme formler for vinkelhastigheder og vinkelaccelerationer som for bevægelserne på en ret linje. Symbolerne betyder blot noget anet. Vinkel, vinkelhastighed og vinkelacceleration erstatter blot sted, hastighed og acceleration


Skriv et svar til: Vinkel hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.