Matematik

Integrations substitution

19. marts 2012 af MONEYMAKER2200 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen,

jeg sidder og undrer mig vildt over en opgave, kan ikke helt huske integralregning med substitution så godt.

Jeg mener at reglen hedder vist:

integralet af f(g(x))*g'(x)=F(g(x))

Min opgave hedder:

Bestem integralet

5x^4 * e^x^5 +1 dx    hvor grænserne er b=1  og a=1

indtil videre har jeg fundet frem til at

jeg angiver t(x)=x^5 +1

finder t'(x)= dt/dx = 5x^4 -> dx= 1/5x^4 dt

så indsætter jeg den i oprindelige integrale hvor jeg ændrer grænserne til at være t(1) og t(0):

∫(5x^4 * e^(t)1/(5x^4 ) dt

kan jeg begynde og indsætte grænserne altså F(b)-F(a) i ovenstående integrale eller mangler jeg stadig noget..

skal helst laves uden hjælpemidler og ville være rart med detaljeret forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2012 af peter lind

Du skal forkorte de 5x4 ud og foretage integrationen. Derefter kan du så indsætte grænserne


Svar #2
19. marts 2012 af MONEYMAKER2200 (Slettet)

Så hvis jeg forkorter 5x^4 på venstre side, så skal jeg også gøre det for højre side,  vil det så sige at der kommer til at stå e^(t)??


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2012 af peter lind

DU skal forkorte ud i tæller og nævner ikke på venstre og højre side ellers er det rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2012 af mathon

se

Vedhæftet fil:integral_136.doc

Svar #5
19. marts 2012 af MONEYMAKER2200 (Slettet)

Ahhhhh nu forstår jeg det, tusind tak alle sammen


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det tyder vel på, at det drejer sig om integralet

∫ 5x4·ex^5+1 dx

idet trådstarter jo selv foreslår substitutionen   t = x5+1 ,   dt = 5x4 dx , hvorfor man får

∫ 5x4·ex^5+1 dx = ∫ et dt = et + k = ex^5+1 + k

Trådstarter bør lære at bruge parenteser.


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2012 af mathon

   "Det tyder vel på..."

            Ja det gør det set ud fra det faktum      :-)


Skriv et svar til: Integrations substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.