Matematik

Ligning

19. marts 2012 af ulla7 (Slettet)

Hejsa, jeg håber I kan hjælpe.

Jeg har denne ligning som jeg ikke helt kan løse.

3y - 2 (y - 3) = 10

Jeg får y til 16, men det passer bare ikke.....

kan i løse den og fortælle hvad y bliver og hvise hvad I gør?

På forhånd tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind i parentesen og hæv så parentesen. Vær opmærksom på, at det er en minusparentes:

3y - (2y -2·3) = 10 , hvoraf

3y -2y +6 = 10

y = 10 -6 = 4


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. marts 2012 af SuneChr

3·y + (- 2)·y + (- 2)·(- 3)  =  10         minus gange minus er plus. Saml y på venstre side og konstanterne på højre.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.