Kemi

Reaktionskenitik

19. marts 2012 af Fibirger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ved at rive mit korte hår af fordi jeg ikke kan finde hovede og hale i Reaktionskenitik. Så tænkte om der var nogen af jer der havde noter omkring Reaktionskenitik, 1 reaktionsorden og 0 reaktionsorden :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2012 af NejTilSvampe

Nu er det længe siden jeg har haft kemi. Men måden jeg plejede at huske det på var at jeg tænkte på den oprindelige differentialligning (kinetik antyder som regel en eller anden form for differentialregning, både i kemi og fysik).

Så en 0'te orden er når din reaktion antager løsningen til denne differentialligning

-dN/dt = k*[N]^0 <-- det er derfor at det kaldes 0. orden.

som bekendt er :

[N](t) = k*t

For første er det så diff. ligningen:

-dN/dt = k*[N]^1 <---1. orden

som har løsningen:

[N](t) = [N0]*e^-t

og så for anden orden:

-dN/dt = k*[N]^2 <--- 2. orden

som du selv kan få lov at løse.


Skriv et svar til: Reaktionskenitik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.