Kemi

HASTER - kemi

16. august 2005 af niqo (Slettet)
jeg har en redoxreaktion som jeg får begge sidder tiil at afgive, og det kan jo ikke passe, vel? vi skulle lave vores egne, så den har jeg lavet her:

HClO2 + HNO2 ----> HClO + NO3-

OT(Cl) venstre side = -3 (1+x+(2*(-2))

OT (Cl) højre side = 1 (1+x+(-2)

OT (N)i venstre side = -3 (1+x+(2*-2))

OT (N) i højre side = 5 ( x+3*(-2)

hvad går galt, her kan man jo se at det stiger på de to stoffer på højre siden, det bliver ikke en redox længer men en redred

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2005 af KemiKasper (Slettet)

hov hov: Chlor går fra +III til +I mens nitrogen går fra +III til +V.

Svar #2
16. august 2005 af niqo (Slettet)

hov jeg glemte hvis at rykke 3 tallet på den anden side så det bliver +3, men jeg prøver igen, mange tak :)

Svar #3
16. august 2005 af niqo (Slettet)

passer den fint?


Altså Cl stiger med 2 mens

N falder med 2.

Ladningerne på venstre side er 0 mens

på højre side med -1

For at få ligevægt +'er vi med et H i højre side????

Da jeg så tæller hydrogenerne er der:
2 på venstre
1 + den som jeg lige har tilføjet=
2 på højre

er den så afstemt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2005 af KemiKasper (Slettet)

jeps

Svar #5
16. august 2005 af niqo (Slettet)

mange tak men hvad så med denne her?

HClO2 + O2 ----> H2O2 + HClO


Til højre side, altså den med H2O2, hvordan kan det lade sig gøre?
Altså den må da hedde H2O2--? da

2OT(H) + 2OT (O)

2-4 = -2???

Forresten hvad skal man afstemme her? Den ene er Cl men hvad med den anden?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. august 2005 af KemiKasper (Slettet)

Oxidationstallet for O i H2O2 er -1! Det hænger sammen med at strukturen af H2O2 er H-O-O-H og O-atomerne trækker "lige meget" i hinanden elektroner.

Det sidste du skrev forstod jeg ikke?

Svar #7
16. august 2005 af niqo (Slettet)

nåee ok mange tak... nej det var ikk noget alligevel er med nu.. tror jeg da ;)

får den til det her:

H20 + HClO2 + O2 ---> H2O2 + HClO

ingen ladninger


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. august 2005 af KemiKasper (Slettet)

hov den er gal, der er 5 O'er på venstre side og 3 på højre!

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. august 2005 af KemiKasper (Slettet)

Det gir da ikke mening! De bliver begge reduceret!

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. august 2005 af KemiKasper (Slettet)

Der er noget galt med den reaktion. Er den skrevet rigtigt op?

Svar #11
16. august 2005 af niqo (Slettet)

nå for søren da, jeg ahvde vist glemt at skrive en del op.. her er den så!

2H + HClO2 + 2Hg ---> HClO + 2Hg+ + H20

nu må den være her!

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. august 2005 af KemiKasper (Slettet)

Det ser rigtigt ud. Hg+ eksisterer kun som Hg2(2+) så hvis du skal være sej skriver du det i stedet for 2Hg+.

Skriv et svar til: HASTER - kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.