Matematik

Opgaven er under andengrads ligninger

20. marts 2012 af Kianna (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan skal man bøje en 70 cm lang metalstang i en ret vinkel, når afstanden mellem endepunkterne efter bøjningen skal være 60 cm?

Vink: Kald den ene katete x, og benyt at stangens længde er 70 cm til at finde den anden katete. Benyt derefter pythagoras sætning. Løs ligningen, der opstår.

 

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det, jeg håber at der er nogen, som vil hjælpe mig. <3


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2012 af DrNielsen

tænk på en retvinklet trekant, og pythagoras :)


Brugbart svar (2)

Svar #2
20. marts 2012 af Anxyous (Slettet)

Du ved jo, at det for en retvinklet trekant gælder, at a2 + b2 = c2.

Kald den ene katete for x. Da stangen er 70 cm lang, er den anden katete så 70 - x. Afstanden mellem endepunkterne skal være 60 cm, så c = 60. Så ender du med ligningen

x2 + (70 - x)2 = 602


Svar #3
20. marts 2012 af Kianna (Slettet)

Vil det sige at man slet ikke skal bruge formlen ax2 +bx+c = 0?

Ps. Tusind tak for dit svar. <3 :D


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. marts 2012 af nielsenHTX

#3 jo man kan med fordel omskrive x2 + (70 - x)2 = 602 så det kommer til at stå på formen ax2+bx+c=0


Svar #5
20. marts 2012 af Kianna (Slettet)

Problemet er bare, at jeg ikke helt ved, hvordan man gør. <3 Jeg har kun lige lært formlen, så kan du please hjælpe mig? <3 :D


Brugbart svar (2)

Svar #6
20. marts 2012 af Anxyous (Slettet)

602 = 3600.

Brug kvadratsætningen (a - b)2 = a2 + b2 - 2ab på parentesen, træk 3600 fra på begge sider og reducer.


Skriv et svar til: Opgaven er under andengrads ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.