Matematik

Find x-værdi mellem to funktioner

21. marts 2012 af news112 (Slettet)

Hejsa folkens :)

Jeg sidder her og bikser lidt med et skæringspunkt mellem to funktioner, henholdvis:

f(x) = 2 * kvadr( x - 8.5 )

g(x) = -1/12x + 7/6

Jeg ved at jeg skal sætte de to højresider lig med hinanden, altså:

2 * kvadr( x - 8.5 ) = -1/12x + 7/6

og ud fra dette burde jeg kunne bestemme x-værdien. Problemet er bare, at jeg ikke får det rigtige resultat som burde ligge omkring x = 8,5.

Er der en venlig sjæl eller to som kan forklare mig selve mellemregningen? mit problem ligger nok ved ophævelsen af kvadratroden, hvor man på begge sider sætter i anden potens, dvs. (x)^2.

Men jeg kan simpelthen ikke finde ud af det... Hjælp :)
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. marts 2012 af NejTilSvampe

2 * kvadr( x - 8.5 ) = -1/12x + 7/6

for x ≥ 8,5

Følg dette op med at gange med x^2 i hvert led. Du burde få en tredjegradsligning.


Svar #2
21. marts 2012 af news112 (Slettet)

Tusinde tak :-)

Jeg prøver at kigge nærmere på det.

tak tak!


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Mon ikke der menes

g(x) = -(1/12)·x + (7/6) ?

I så fald ender man med en 2.-gradsligning.


Skriv et svar til: Find x-værdi mellem to funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.