Matematik

Ved ikke præcist hvad emnet er.

21. marts 2012 af Gigalow (Slettet) - Niveau: C-niveau

Tabellen nedenor viser hvor længe man max. må arbejde i støj over en bestemt grænse uden at få høreskader.

Antal dB over grænsen:      10     20
Max. Arbejdstid i minutter:  130    20

Det tabellen lige ovenfor.

Den maksimale arbejdstid y i minutter er ed god tilnærmelse givet ved sammenhængen:

y=b*ax når støjen er x dB over grænsen.

 

a) Bestem tallene a og b.

Et vuvuzelahorn giver en støj der er 30 dB over grænsen.

b) Hvor længe må man arbejde i denne støj?

c) Hvad er støjen hvis arbejdstiden er 50 minutter?

 

I må meget gerne give en videre forklaring, da jeg ikke har specielt nemt ved det.
Mvh. .....

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

a)  Lav eksp. regression på de opgivne data
eller
Opstil ved at indsætte dine data i y = b * a^x to ligninger og find a og b

b)  indsæt x = 30 og find y

c)  Indsæt y = 50 og find x

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2012 af peter lind

a) Sæt de 2 værdier ind i formlen. Det giver 2 ligninger med 2 ubekendte. Hvis du deler dem med hinanden går den ene ubekendte ud.

b) beregn f(30)

c) Løs ligningen f(x) = 50


Svar #3
21. marts 2012 af Gigalow (Slettet)

Så jeg skal bare plok tallene ind som du skriver, og derefter få det endelig resultat?


Svar #4
21. marts 2012 af Gigalow (Slettet)

Hvilke af jeres er rigtig så?
#Peter lind dine råd giver desværre ikke så meget mening for mig, som #krabasken.


Svar #5
21. marts 2012 af Gigalow (Slettet)

#1


a)  Lav eksp. regression på de opgivne data
eller
Opstil ved at indsætte dine data i y = b * a^x to ligninger og find a og b

b)  indsæt x = 30 og find y

c)  Indsæt y = 50 og find x

;-)

 

Jeg ved jo ikke hvad a og b er?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

DET ER DERFOR DER STÅR "FIND A OG B"

 

Se vedhæftede

Vedhæftet fil:dB.PNG

Svar #7
21. marts 2012 af Gigalow (Slettet)

#6


DET ER DERFOR DER STÅR "FIND A OG B"

 

Se vedhæftede

 

Det hjælper mig jo ikke på vej, når jeg ikke forstår det.


Svar #8
21. marts 2012 af Gigalow (Slettet)

#6


DET ER DERFOR DER STÅR "FIND A OG B"

 

Se vedhæftede

 

Jeg er total blank angående hvordan man skal skrive ligningerne op på.


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Tag din mat.-bog - hvis du kan finde den - og læs lidt om eksponentialfunktioner   ;-)


Skriv et svar til: Ved ikke præcist hvad emnet er.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.