Almen studieforberedelse (AT)

AT 2012, HIV/AIDS Metoder

22. marts 2012 af PELLLE (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen. :)
jeg er i gang med at skrive synosis ligesom så mange andre pt. Jeg er kommet i knibe omkring brugen af metoder i faget biologi. Mit emne er HIV/AIDS epidemien med fokus på Sydafrika. Derudover skriver jeg i fagende biologi og historie. Der hvor der opstår tvivl hos mig er vedr. metoderne i biolog, dai jeg ikke har nogle forsøg med i min synopsisen, og derudover skriver jeg om hvordan HIV påvirker immunforsvaret, hvordan medicinen virker, hvordan diagnosen aids bliver stillet.. hvilket vel ikke har nogle konkrete metoder i sig???? eller hvad -  hjjææælp mange gange. 
mvh. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. marts 2012 af Biancaen (Slettet)

Jo, det har metoder i sig. :) Masser. Det er ved den naturvidenskabelige metode at man har  fundet frem til hvad HIV og AIDS er. Du kan ikke lave forsøg med HIV og AIDS - det giver statens seruminstitut dig ikke lov til. Jeg har forsøgt, da jeg skrev SRP om det. :) Ved den naturvidenskabelige metode, specielt i biologi, forstås det, at man observere noget igen og igen, og dermed kan opstille nogle generaliserbare faktorer - og det er jo det man har gjort, når man har skulle finde ud af hvordan en sygdom/virus er sat sammen, og hvordan man så kan behandle det. Håber det hjælper. :)


Svar #2
22. marts 2012 af PELLLE (Slettet)

okay, mange tak - men er den så den iagttagende, da man kigger på hvordan HIV  ser ud og hvordan den påvirker immunsystemet ? dermed den induktive ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2012 af Biancaen (Slettet)

Ja, det ville jeg mene at du godt kunne sige. Man har naturligis observeret (den iagtagende metode), men man har først og fremmest også lavet en del laboratorieforsøg, for at finde ud af hvordan sygdommen hang sammen, og udfra det observeret, at tingene er sådan og sådan. Håber det giver mening. :) Opret eventuelt en bruger på Systime.dk, og køb AT-håndbogen 2012. Den koster som e-bog kun 26 kr. :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. marts 2012 af Youwis (Slettet)

Hej.

Ih hvor jeg bare håber at der er nogen der kan svare nu.

Hvad med historie delen? Hvilken metode anvender man der?

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal lave kildekritik, det eneste jeg har læst er artikler (info om AIDS/HIV - og om kultur mm. i Afrika)  Hvordan laver man kildekritik til det?


Skriv et svar til: AT 2012, HIV/AIDS Metoder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.